Intresserad av utbytesstudier?

Du som har läst minst 60 hp i ett språk, studerar på heltid vid Uppsala universitet och har för avsikt att ta ut en examen här kan ansöka om utbytesstudier via Institutionen för Moderna språk. Informationsträff om utbytesmöjligheter via institutionens avtal kommer att hållas den 27 september kl 12.15 – 13.00 via Zoom: https://uu-se.zoom.us/j/64040834812.
Du kan läsa mer om våra partneruniversitet här: https://www.moderna.uu.se/utbildning/studera-utomlands/ .

Våra utbildningar

Moderna språk

På institutionen för moderna språk kan du läsa över 150 fristående kurser i 16 språk: Albanska, bulgariska, estniska, finska, franska, italienska, katalanska, polska, ryska, samiska, serbiska/kroatiska/bosniska, spanska, tyska och ungerska. På avancerad nivå kan du också välja att fördjupa dig i språkgrupperna finsk-ugriska språk, romanska språk och slaviska språk.

Vi har dessutom tre egna masterprogram och ansvarar även för delkurser i masterprogrammet i Rysslands- och Eurasienstudier som ges på Institutet för Rysslands- och Eurasienstudier. Du kan också läsa institutionens språk på grundnivå i språkvetarprogrammet, ämneslärarprogrammet och ekonomie kandidatprogrammet.

Hitta din utbildning

Senast uppdaterad: 2021-09-22