Coco Norén ny prorektor för Uppsala universitet

2020-11-12

Coco Norén, professor i franska vid institutionen för moderna språk och dekan för språkvetenskapliga fakulteten, har i dag blivit utsedd till ny prorektor för Uppsala universitet. Hon tillträder i sitt nya uppdrag efter årsskiftet.

Konsistoriet, universitetets styrelse, beslutade i dag att utse Coco Norén till ny prorektor. Beskedet var väntat efter att universitetskollegiet för tre veckor sedan föreslog henne för uppdraget. Inom kort väntas regeringen också fatta beslut om att utse Anders Hagfeldt till ny rektor.

Coco Norén blev professor i franska 2011 och sedan sommaren 2014 har hon varit dekan för språkvetenskapliga fakulteten, ett uppdrag som hon lämnar i och med att hon tillträder som prorektor. Som forskare har hon bland annat intresserat sig för argumentation i olika typer av texter, till exempel EU-parlamentariska debatter.

Som prorektor blir Coco Norén rektors ställföreträdare och hon kommer att tjänstgöra i hans ställe när han inte är i tjänst. Prorektor ersätter annars rektor i den utsträckning som rektor bestämmer. Universitetets ledning utgörs av rektor, prorektor och universitetsdirektören.

Nyheter

Senast uppdaterad: 2021-09-14