Konferenspresentation om ”kvantifierare av faktuell närhet”

2021-03-09

Hans Kronning, professor i romanska språk vid institutionen för moderna språk, kommer att presentera sin forskning om ”kvantifierare av faktuell närhet” och händelser som skulle ha kunnat äga rum, vid en internationell konferens i Alicante, Spanien.

13 och 14 april 2021 anordnas den internationella konferensen ”Verb and Context” vid universitetet i Alicante, Spanien. Konferensen genomförs på distans och kommer att kunna följas via webben. Registrering och deltagande är kostnadsfritt.

Professor Hans Kronning kommer att hålla sin presentation 14 april, 10.30 till 11.00. Presentationen har rubriken ”Quantifiers of Factual Proximity and Counterfactuality in Romance” och handlar om kontrafaktuella konstruktioner i romanska språk, där villkorssatsen utgörs av en ”kvantifierare för faktuell närhet” (’ett steg till’). Ett exempel på spanska är ”Un paso más y me mataba”, vilket översatt till svenska blir ”Ett steg till och det hade dödat mig” (= ’Hade jag tagit ett steg till, hade det dödat med mig’).

Hans Kronning kommer även att presentera sina forskningsrön i Romanska seminariet vid institutionen för moderna språk, 7 april, 14.15 till 16. Bägge presentationerna hålls på engelska.

Nyheter

Senast uppdaterad: 2021-09-14