Italienska B med vistelse i Bologna

Benvenuti a Bologna!


Under vårterminen 2021 ingår en vistelse i Bologna i kursen Italienska B.

Obs! På grund av det osäkra läget med Covid-19 är det osäkert om vistelsen i Bologna kommer att kunna genomföras. Momentet kan komma att ställas in med kort varsel. 

Bologna, huvudstad i regionen Emilia-Romagna, är en levande medeltidsstad, känd för Europas äldsta universitet och sitt goda kök. Staden brukar hamna högt i omröstningar om livskvalitet och infrastruktur i Italien.

Information till kursdeltagare

Skolan

Vi samarbetar med en välrenommerad skola som har mångårig erfarenhet av undervisning i italienska.

Boende

Studenter erbjuds boende i privat inkvartering med tillgång till kök. Du kan välja mellan enkelrum och dubbelrum. Det går att söka extra studiemedel för boendekostnader från CSN. Du bör anlända dagen före kursstarten och avresa dagen efter kursslutet. 

Aktiviteter

I programmet ingår besök på Bolognas universitet, stadsrundtur, företagsbesök och utflykt till Santuario di San Luca.

Resa 

Du bekostar och arrangerar själv din resa till Bologna. Det finns flygförbindelser med mellanlandning i Köpenhamn (SAS) eller Frankfurt (Lufthansa). Det går också att flyga till Milano och ta ett tåg till Bologna därifrån. Det är också möjligt att åka tåg hela vägen från Uppsala. Det går att söka extra studiemedel för resekostnader från CSN. 

Antagningskrav

För att bli antagen till kursen Italienska, fortsättningskurs B, krävs minst 21 hp på Italienska A1, i det ska ingå delkurs 1, Italiensk grammatik I, 9 hp.

CSN och försäkring

Mer information

Förändringar i programmet kan förekomma. För frågor om vistelsen i Bologna kontakta Igor Tchehoff, ämnessamordnare i italienska, igor.tchehoff@moderna.uu.se