Utlandsstudier i spanska inom ämneslärarprogrammet

Spanska B3
Delkurs 4a: Skola och lärande i ett målspråksland 
Delkursen är förlagd till Sevilla, Spanien

OBS! På grund av coronapandemin är det viss reservation för om kursen kan genomföras på plats i Spanien under HT 2021.

Information

Viktig muntlig information meddelas i samband med ämnesinformation och upprop i slutet av augusti. Tid och plats kommer att meddelas på institutionens webbplats. Närvaro är obligatorisk.

Utlandssamordnare HT 2021 är Susanne Liljehammar, susanne.liljehammar@moderna.uu.se.

Kursen

Kursen anordnas av Centro de Lenguas e Intercambio Cultural (Clic) i Sevilla, Spanien. Clic är en språkskola som är specialiserad på spanska som främmande språk, lärarutbildning och didaktik.

Kursen kommer huvudsakligen att behandla metodik (dinámica de gruposnuevos roles del profesor y alumnoplanificación de clasesenfoque por tareas, técnicas de corrección en el aula, el teatro en el aula etc.) och öva kommunikativa färdigheter. I kursen ingår auskultationer i en spansk skola och vid Clics egen lärarutbildning. I kursen ingår även en dagsutflykt till Ronda eller Córdoba.

Kursavgiften betalas av Uppsala universitet.

Språkskolans webbplats

https://clic.es/

Adress

Centro de Lenguas e Intercambio Cultural
Calle Albareda 19
41001 Sevilla
Spanien

Telefon

+34 95 450 21 31

Datum

Kursen ges vecka 40-43 varje hösttermin. Utresa bokas åt studenten söndag vecka 39 och hemresa lördag vecka 43.

Resa

Utlandssamordnaren vid institutionen bokar resa tur och retur Sevilla efter att informationsmötet har ägt rum.

Du betalar ett schablonbelopp om 2 600 kr för resa till och från Sevilla. Efter att kursen är avslutad kommer du att få en faktura från universitetet.

Boende

Våra studenter inkvarteras i en piso compartido, vilket innebär att du kommer att vara inhyrd hos en spanjor eller familj, eller dela lägenhet med andra studenter, men äter på egen hand var och när du vill.

Du betalar själv för mat och dryck under dina utlandsstudier

I samband med ämnesinformation och upprop lämnar du dina uppgifter till utlandssamordnaren. Ange då också om du är allergisk mot något och kontaktuppgifter till en anhörig.

Du kommer att få kontaktuppgifter till din värd före avresan och vi rekommenderar starkt att du kontaktar denne per telefon eller e-post så att hen vet när du kommer. Det är viktigt eftersom missförstånd kan få obehagliga konsekvenser som att du har fel adress, att ingen är hemma när du anländer eller att din värd sover när du kommer fram.

Uppsala universitet betalar dina logikostnader under den fastställda studieperioden. I undantagsfall kan en student tillåtas att boka eget logi; då utgår ersättning för högst samma belopp som för det logi som bokas av universitetet.

FÖRSÄKRING & SJUKVÅRD

Under din studietid utomlands är du försäkrad genom Kammarkollegiets försäkring Student UT. Du hittar villkor för försäkringen på Kammarkollegiets webbplats.

Du ansvarar själv för ditt försäkringsskydd utöver Kammarkollegiets försäkring. 

Vi rekommenderar att du beställer ett europeiskt sjukförsäkringskort (EU-kortet) från Försäkringskassan. EU-kortet ger dig rätt till sjukvård och tandvård på samma villkor som de som bor i landet.

Se också gärna Utrikesdepartementets reseinformation.

Senast uppdaterad: 2021-04-09