Utlandsstudier i tyska inom ämneslärarprogrammet

Tyska B5 
Delkurs 5. Skola och lärande i ett målspråksland, 7,5 hp
Delkursen är förlagd till Tübingen, Tyskland

Information

Ansökan till kursen sker under vårterminen. Anmälan till kursen stängs 31 juli.

Kursen

Kursen heter "Deutsch-Kompakt-Sprachkurs" och anordnas av Sprachenzentrum, Universität Tübingen, Abteilung ”Deutsch als Fremdsprache und Interkulturelle Programme” i Tübingen, Tyskland. Sprachenzentrum är ett språkinstitut som är specialiserad på tyska som främmande språk.

Institutets webbplats

https://uni-tuebingen.de/international/sprachen-lernen/deutschkurse/studienvorbereitende-kurse/deutsch-kompakt-sprachkurs

Adress

Sprachenzentrum an der Eberhard Karls Universität Tübingen
Wilhelmstraße 22
D-72074 Tübingen
Tyskland

Telefon

(+49)7071 / 29-74446

Intensivkursen på fem veckor erbjuder ett gediget program på mer än 180 timmar. Utbildningen inkluderar språklektioner, regionala studier, handledning, utflykter, kulturevenemang och fritidsaktiviteter.

Kursupplägg och schema hittar du på webbplatsen under rubriken Musterstundenplan (tyska).

Kursavgiften betalas av Uppsala universitet.

Datum

Kursen ges vecka 36-40 varje hösttermin. Du anländer till Tübingen på söndagen i vecka 35 och reser hem på lördagen i vecka 40.

Resor

Utlandssamordnaren vid institutionen bokar resa tur och retur Tübingen efter att anmälan till kursen har ägt rum.

Du betalar ett schablonbelopp om 2 600 kr för resa till och från Tübingen. Efter att kursen är avslutad kommer du att få en faktura från universitetet.

Boende

Våra studenter inkvarteras i rum eller lägenheter som rekommenderas av Sprachenzentrum, till exempel:

Du betalar själv för mat och dryck under dina utlandsstudier.

I samband med din anmälan lämnar du dina uppgifter till utlandssamordnaren inklusive kontaktuppgifter till en anhörig.

Du kommer att få kontaktuppgifter till din värd före avresan och vi rekommenderar starkt att du kontaktar denne per telefon eller e-post så att hen vet när du kommer. Det är viktigt eftersom missförstånd kan få obehagliga konsekvenser som att du har fel adress, att ingen är hemma när du anländer eller att din värd sover när du kommer fram.

Uppsala universitet betalar dina logikostnader under den fastställda studieperioden. I undantagsfall kan en student tillåtas att boka eget logi; då utgår ersättning för högst samma belopp som för det logi som bokas av universitetet.

Försäkring & sjukvård

Under din studietid utomlands är du försäkrad genom Kammarkollegiets försäkring Student UT. Du hittar villkor för försäkringen på Kammarkollegiets webbplats.

Du ansvarar själv för ditt försäkringsskydd utöver Kammarkollegiets försäkring. 

Vi rekommenderar att du beställer ett europeiskt sjukförsäkringskort (EU-kortet) från Försäkringskassan. EU-kortet ger dig rätt till sjukvård och tandvård på samma villkor som de som bor i landet.

Se också gärna Utrikesdepartementets reseinformation.